Kunstneren bag

Navnet er Klaus Nordhoek, dannet af nysgerrighed og søgen i det kreative virke.

Mit kunstneriske udtryk bevæger sig i et mix af farverige bevægelser med urbane undertoner, kontrast og dybde. Det er især kontrasten og dybden som jeg arbejder med som virkemiddel, samt energien og glæden som jeg søger at skabe med de rige farvesammensætninger. Det urbane islæt skinner igennem ved de skarpe pensel strøg og undertonerne af graffitiens lag, dette er med til at give værkerne det specielle abstrakte udtryk og energi.


Kunsten, kreativ tankevirksomhed, ideudvikling og skabertrang er en grundlæggende faktor i mit liv og det at se ting blive til, er motiverende og drivkraften bag udviklingen af mit udtryk og stil.

 

Velkommen til mit univers.HVEM ER NORDHOEK?Med en opvækst i Storkøbenhavns grå betonbyggerier følte Nordhoek sig allerede i en ung alder draget mod de farvestrålende graffitiværker, der dukkede op på byens husgavle, togstationer og plankeværk.

I dag er det hans boblende skabertrang som driver ham mod det blanke lærred, penslerne og de stærke farver, der er blevet hans kendetegn.

Fortidens fascination af graffiti skinner igennem i Nordhoeks brug af kontraster, men det er ikke et bevidst valg. Faktisk er der ikke meget bevidst ved Nordhoeks værker; når penslen rammer lærredet, er intet planlagt på forhånd. I stedet forsøger han at slippe tøjlerne for at give plads til det uventede og det ubevidste.


Ved at lade penslen føre an – og til tider male i sparsom belysning, hvilket resulterer i de stærke og kontrastfulde farver – bevæger Nordhoeks kunstneriske udtryk sig i et abstrakt krydsfelt mellem betonjunglens visuelt gennemtrængende graffiti og naturens organiske, fritflydende linjer.


I værkernes farvesammensætning og dybde opstår en brusende energi, der – stik imod kunstakademiernes dogme om, at kunst skal provokere, splitte og skabe debat – i stedet skaber glæde og samler folk.

Nordhoeks malerier besidder en smuk og simpel kompleksitet, men selv er han ikke meget for at fortolke sine værker; dén opgave tilfalder betragteren.