Kunstneren bag

Navnet er Klaus Nordhoek, dannet af nysgerrighed og søgen i det kreative virke.

Mit kunstneriske udtryk bevæger sig i et mix af farverige bevægelser med urbane undertoner, kontrast og dybde. Det er især kontrasten og dybden som jeg arbejder med som virkemiddel, samt energien og glæden som jeg søger at skabe med de rige farvesammensætninger. Det urbane islæt skinner igennem ved de skarpe pensel strøg og undertonerne af graffitiens lag, dette er med til at give værkerne det specielle abstrakte udtryk og energi.


Kunsten, kreativ tankevirksomhed, ideudvikling og skabertrang er en grundlæggende faktor i mit liv og det at se ting blive til, er motiverende og drivkraften bag udviklingen af mit udtryk og stil.

 

Velkommen til mit univers - Nordhoek - Original artwork.HVEM ER NORDHOEK?Med en opvækst i Storkøbenhavns grå betonbyggerier følte Nordhoek sig allerede i en ung alder draget mod de farvestrålende graffitiværker, der dukkede op på byens husgavle, togstationer og plankeværk.

I dag er det hans boblende skabertrang som driver ham mod det blanke lærred, penslerne og de stærke farver, der er blevet hans kendetegn.

Fortidens fascination af graffiti skinner igennem i Nordhoeks brug af kontraster, men det er ikke et bevidst valg. Faktisk er der ikke meget bevidst ved Nordhoeks værker; når penslen rammer lærredet, er intet planlagt på forhånd. I stedet forsøger han at slippe tøjlerne for at give plads til det uventede og det ubevidste.


Ved at lade penslen føre an – og til tider male i sparsom belysning, hvilket resulterer i de stærke og kontrastfulde farver – bevæger Nordhoeks kunstneriske udtryk sig i et abstrakt krydsfelt mellem betonjunglens visuelt gennemtrængende graffiti og naturens organiske, fritflydende linjer.


I værkernes farvesammensætning og dybde opstår en brusende energi, der – stik imod kunstakademiernes dogme om, at kunst skal provokere, splitte og skabe debat – i stedet skaber glæde og samler folk.

Nordhoeks malerier besidder en smuk og simpel kompleksitet, men selv er han ikke meget for at fortolke sine værker; dén opgave tilfalder betragteren.


Nordhoek trådte ind på den nationale kunstscene i 2018, men har allerede været udstillet mere end 10 gange, deltaget i prisuddelinger og har netop lanceret On Point Gallery, der ved udgivelse af nye kollektioner kan opleves på nordhoek.com.

udgivelser i sommer og vinter kollektioner, Crazy World serien, Surfers edition og maleriserien Big is Beautiful, der er forbeholdt store lærreder er bare et udsnit af hans arbejde.

Portfolio


Udstillet hos -


Helsingør kunstgalleri (kunstnertræf 2018)

Kunstforeningen NOV & NKT 2019

Hillerød Kunstdage 2019

Kunstforeningen Kopenhagen Fur 2019

Hillerød Vinkompagni

Lyngby Storcenter - Lilletorv. 2019

Creative mind - Docken 2019

On point gallery - Online udstilling efteår 2020

Gallery M.A.D.S Milano Italien. Romantica - Shape of my art April/maj 2021

Samarbejdet med Galleri AZUR Madrid Spanien. Juni - Nov 2021

Contemporary Art curator Magazine, online udstilling Juni - Okt 2021

ArtNordic Lokomotivværkstedet København 2021

Creativemind - Øsknehallen KBH April 2022


Deltaget i -

Alife art award 2018

Absolut creative contest 2019

Udvalgt til at modtage i 2021; The international price - Leonardo da vinci - The universal artist.